Печена риба треска

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
159
15/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо169
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвената риба треска се почиства от люспите и вътрешностите и се измива. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват със солта. Част от тази смес се разстила на дъното на суха тава за печене.

Лимоните се режат на шайби, мащерката, магданозът и чесънът на ситно. Половината от лимоните и подправките се слагат в кухината на рибата.

Тя се поставя в тавата върху солта и се намазва със зехтина. Върху нея се подреждат останалите шайби лимон и наситнени зелени подправки.

Рибата се покрива с останалата сол, така че да няма открита част от нея. Пече се 40-50 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Кръгла емайлирана тава с декор 36 см-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла емайлирана тава с декор 36 см
24.99 лв.
22.99 лв.
Виж ››

Практична кръгла емайлирана тава, която намира широко приложение във всяка кухня, защото в нея се приготвят вкусни ястия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар