Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена риба треска

Печена риба треска

Печена риба треска1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба треска - 1.5 кг
  • белтъци - 3 бр.
  • морска сол - 4 кг
  • лимони - 2 бр.
  • мащерка - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвената риба треска се почиства от люспите и вътрешностите и се измива. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват със солта. Част от тази смес се разстила на дъното на суха тава за печене.

Лимоните се режат на шайби, мащерката, магданозът и чесънът на ситно. Половината от лимоните и подправките се слагат в кухината на рибата.

Тя се поставя в тавата върху солта и се намазва със зехтина. Върху нея се подреждат останалите шайби лимон и наситнени зелени подправки.

Рибата се покрива с останалата сол, така че да няма открита част от нея. Пече се 40-50 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: