Ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Моите домашни дюнери

Моите домашни дюнери

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Моите домашни дюнери
Снимка: Геновева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • питки - 3 бр. арабски
  • домати - 1 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • колбаси - 150 г луканков
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • майонеза - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • барбекю сос
  • картофи - 100 г по селски
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържваме си картофи по селски. Нарязваме си домата, краставиците и луканков колбас на тънки и къси ивици.

Приготвяме чеснов сос, като в купичка объркваме киселото мляко, майонезата и чесъна. След като сме приготвили всичко това, го нагласяме да е близо до нас, за да ни е удобно и слагаме грил тиган на котлона.

Когато се затопли тиганът, слагаме 1/3 от колбаса в него, разбъркваме и избутваме всичко в единия край, за да може да сложим питка за дюнер в него, за да се затопли.

Затопляме я за около минута от едната страна и я обръщаме да я затоплим за толкова и от другата страна.

След като е готова, я слагаме върху голяма, плитка чиния и я намазваме с чесновия сос хубаво, след това слагаме колбаса и по 1/3-та от доматите и краставицата и картофите по селски.

Накрая слагаме с лъжичка пак от чесновия сос и барбекю сос също. Всичко това го повтаряме и за да приготвим другите дюнери. Завиваме и консумираме домашните дюнери топли. Да ви е сладко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: