Млечна крем супа с черен дроб

09/07/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене70 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете приготвения телешки черен дроб от ципите и жлъчните канали, измийте го и го нарежете го на малки кубчета.

Задушете го леко в част от маслото заедно със ситно нарязаните морков, лук и магданозени корени.

Прибавете ½ ч.ч. гореща вода, задушете всичко 30-40 мин. на умерен огън, след което прекарайте дроба 2-3 пъти през ситната решетка на месомелачката.

Запържете брашното с 2 с.л. масло, налейте 4 ч.ч. бульон, варете 20 мин. и прецедете получения сос.

Претрийте смления черен дроб през сито, съединете го с белия сос и го оставете да кипне.

Ако сместа стане прекалено гъста, разредете я с бульон или гореща вода.

Посолете супата и я застройте с жълтъците, прясното мляко и останалото масло.

По желание към нея може да сервирате запържени в масло крутони. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар