Начин на приготвяне
Измиваме свинските сърца (2-3 бр.) и нарязваме на малки парчета. Отново измиваме хубаво с няколко води. Сипваме ги в тенджера и заливаме с топла вода.
Слагаме на котлона, да се варят, като в началото, обираме образувалата се по повърхността пяна. Ръсваме смлян черен пипер и варим, докато свинските сърца хубаво се сварят и омекнат.
Когато са готови, ги изваждаме от водата в която сме ги варили. В подходящ тиган, наливаме олио (3 с.л.), слагаме сварените свински сърца и почистен, нарязан кромид лук (1 бр.).
Лукът да е нарязан на по-едри парчета, но всеки според предпочитанията си. Прибавяме и краве масло (20 г), къри и отново малко черен пипер. Наливаме и малко от бульона (1 к.ч.), в който сме варили сърцата.
Задушаваме, докато лукът омекне и започне, заедно със сърцата да се позапържват. Тогава ръсваме и малко пушен червен пипер (1 к.л.) и напръскваме с малко соев сос.
Разбъркваме и дръпваме от котлона. Сервираме мезето топло, с украса от магданоз и допълнително с още соев сос по вкус.