Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Мезе от свински сърца с лук на тиган

Мезе от свински сърца с лук на тиган

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Мезе от свински сърца с лук на тиган
Снимка: Илияна Димова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Най-вкусното мезе от свински сърца с лук - не пропускайте този вкус"

Необходими продукти

  • свински сърца - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 бр. едър
  • черен пипер
  • къри - подправка
  • червен пипер - 1 к.л. пушен
  • олио - 3 с.л.
  • масло краве - 20 г
  • магданоз
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинските сърца (2-3 бр.) и нарязваме на малки парчета. Отново измиваме хубаво с няколко води. Сипваме ги в тенджера и заливаме с топла вода.

Слагаме на котлона, да се варят, като в началото, обираме образувалата се по повърхността пяна. Ръсваме смлян черен пипер и варим, докато свинските сърца хубаво се сварят и омекнат.

Когато са готови, ги изваждаме от водата в която сме ги варили. В подходящ тиган, наливаме олио (3 с.л.), слагаме сварените свински сърца и почистен, нарязан кромид лук (1 бр.).

Лукът да е нарязан на по-едри парчета, но всеки според предпочитанията си. Прибавяме и краве масло (20 г), къри и отново малко черен пипер. Наливаме и малко от бульона (1 к.ч.), в който сме варили сърцата.

Задушаваме, докато лукът омекне и започне, заедно със сърцата да се позапържват. Тогава ръсваме и малко пушен червен пипер (1 к.л.) и напръскваме с малко соев сос.

Разбъркваме и дръпваме от котлона. Сервираме мезето топло, с украса от магданоз и допълнително с още соев сос по вкус.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: