Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена супа»Картофена супа с пресни печурки

Картофена супа с пресни печурки

Картофена супа с пресни печурки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • картофи - 500 г
  • гъби - 200 г печурки, пресни
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 100 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • магданоз - ¼ връзка, листенца
  • сметана - 50 г
  • маргарин - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте гъбите и отделете пънчетата им, които нарежете на ситно, и ги задушете заедно с едро настърганите моркови и лук в сгорещения маргарин.

Нарежете калпачетата на гъбите на ивици и ги сварете за 30 мин. в 1 ½ л подсолена вода.

Добавете надробените на кубчета картофи, задушените пънчета, моркови и лук и накълцания магданоз и наръсете със сол и черен пипер.

Оставете картофената супа да ври 25 мин., като 10 мин. преди да я свалите от огъня, пуснете обеления и наситнен домат.

Гарнирайте порциите супа с лъжица сметана и ги поръсете с листенца магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: