ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Селска манджа с кайма и кисело зеле

Селска манджа с кайма и кисело зеле

08/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Най-вкусната селска манджичка с кисело зеле и кайма - ето така се прави"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 глава, кисело
  • домати - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • магданоз - ½ връзка
  • копър - 2 - 3 с.л. пресен
  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • вегета - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно киселото зеле, леко го посолете и с част от него запълнете 1/3 от йенската тенджера или друг дълбок съд за печене (с похлупак).

Омесете каймата като за сарми с ориза, наситнените лук, чесън и копър, вегета и малко вода, за да поомекне ориза, и я изсипете върху зелето.

Разстелете върху каймата останалото кисело зеле, залейте с малко вода и олиото, затворете тенджерата и сложете ястието да се пече в загрята на 200 градуса фурна.

Когато отворените сарми са почти готови, разпределете отгоре нарязаните на кубчета и овкусени със счукан чесън и черен пипер домати.

Върнете йената във фурната, без да я захлупвате, и печете ястието, докато водата на доматите се изпари.

Преди да го поднесете, го поръсете с прясно накълцан магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: