Задушени пилешки воденички в сметана

08/07/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо105
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте воденичките със студена вода, почистете ги от ципите и отново ги изплакнете.

Нарежете ги на много ситни парчета и ги поръсете с черен пипер и сол на вкус.

Сгорещете маслото в дълбок тиган, сипете воденичките и ги пържете, докато леко се зачервят.

Залейте ги с пилешкия бульон и след като кипне, намалете огъня, похлупете тигана и оставете воденичките да се задушават 20-ина минути.

Добавете сметаната, разбъркайте и задушавайте на слаб огън, докато сосът се посгъсти.

Сервирайте воденичките, поръсени със ситно нарязания магданоз, и ги гарнирайте със сварен ориз или печени картофи.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар