Варено-печени ирландски гевречета (бейгъли)

08/07/2019
"Бейгъли или гевречета, няма значение как ще ги им викате, важното е да успеете да ги опитате "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо109
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • суха мая - 1 пакетче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • За подслаждане
  • мед - 2 с.л. или глюкоза
  • За поръсване
  • сусамово семе - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете меко тесто от брашното, маята, захарта, солта и топлата вода и го оставете да втасва 15-ина мин.

Оформете гевречетата, подредете ги в набрашнена тава и ги оставете отново да втасват.

В подходяща тенджера кипнете вода, подсладена с 2 с.л. мед, и като заври пуснете в нея гевречета за около 3-4 мин.

Извадете ги с решетъчна лъжица, оставете ги малко да поизсъхнат, наръсете ги със сусамовото семе и изпечете бейгълите в предварително загрята до 180-200 градуса фурна.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар