Пълнени яйца на фурна

22/08/2019
"Апетитни пълнени яйца, запечени на фурна - перфектното предястие, приготвено за минути "
Приготвяне60 мин.
Готвене80 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо145
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр. твърдо сварени
  • яйца - 1 бр. сурово
  • шунка - 40 г
  • картофи - 400 г
  • лук - 20 г, кромид
  • пресен магданоз - 15 г
  • пресен магданоз - 5 - 6 клонки
  • бял хляб - 40 г сух
  • кашкавал - 30 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 30 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете сварените яйца, разполовете ги по дължина, извадете жълтъците и изрежете част от белтъците, така че вдлъбнатината им да стане по-голяма.

Смесете намачканите жълтъци със ситно нарязаните белтъчни изрезки, шунка и 15 г магданоз.

Добавете накиснатия в половината мляко хляб заедно с малко от него, задушения в част от маслото лук, суровото яйце, черен пипер и сол на вкус.

Разбъркайте добре плънката и напълнете белтъчените половинки.

От сварените и обелени картофи и останалото мляко пригответе картофено пюре, изсипете го в тавичка и наредете отгоре пълнени яйца.

Поръсете ги с настъргания кашкавал, напръскайте ги с останалото разтопено масло и ги запечете във фурната.

Украсете с клонките магданоз порциите и ги поднесете.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар