Пържоли по румънски

Пържоли по румънски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Не минавайте Дунава, за да опитате от най-вкусните пържоли - ето ви рецептата, пригответе си ги сами"

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 г гърди
  • магданоз - 2 с.л.
  • копър - 2 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 200 мл
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с доматеното пюре, посолете на вкус, добавете 1-2 с.л. брашно, част от настърган кашкавал и ситно нарязаните магданоз и копър.

Начукайте пържолите, натрийте ги със сол и червен пипер, оваляйте ги първо в останалото брашно, после в приготвената смес и ги изпържете в сгорещеното олио до готовност.

Поръсете готовите панирани пържоли с останалия настърган кашкавал и ги поднесете с пържени картофи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: