Постен ориенталски гювеч

05/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 190
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В затоплено (не горещо) олио за секунди запържете кимиона, а след това настъргания джинджифил.

Добавете последователно зеленчуците по твърдост – кубчетата моркови и картофи, граха, сварена бамя и ги задушавайте 5 мин.

Сипете колелцата тиквички, лентичките чушки, отцедените от горчивия сок и леко запържени кубчета патладжан и едро надробените домати.

Задушете под капак сместа с много малко вода, като накрая я разбъркайте с червения пипер и куркумата.

Поднесете гювеча, поръсен с наситнения магданоз и соевите кълнове.

Картофобелачка за плодове и зеленчуци - универсална
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Картофобелачка за плодове и зеленчуци - универсална
2.38 лв.
Виж ››

Дребните удоволствия и уреди са онези, които превръщат престоя в кухнята в приятно изживяване, а не в истинска досада :)

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар