Начин на приготвяне
Препоръчително е продуктите да са на стайна температура, но не е фатално, ако не са (просто втасването ще се извърши малко по-бавно).
Активирайте маята с предварително затоплено прясно мляко (но в никакъв случай горещо) с малко захар.
Останалото количество захар сипете при прясното мляко и върнете на котлона, докато се разтопи.
Чукнете яйцата, като отделете един белтък за намазване на кифличките.
Добавете останалите съставки и омесете, докато се получи меко тесто за кифлички. Важно е мазнината да бъде добавяна на 3 пъти, като всяко следващо добавяне се извършва след пълното му поемане от тестото.
Оставете тестото да удвои обема си, след което го разделете на 2 и всяко разточете на тънка кръгла кора, която разрежете на по 12 триъгълничета.
Поставете сладко по избор и увийте, така че да се получат кифлички.
Намажете козуначените кифлички с разбит белтък, поръсете със захар и изпечете на 170 градуса до готовност (не е повече от 20 минути).
Коментари