Задушено пуешко в сметанов сос

03/07/2019
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо138
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко пуешките филета, натрийте ги с обеления и пресован чесън, червения пипер и сол на вкус и ги оставете да отлежат 15 мин.

В голям тиган, в който сте загрели зехтина, изпържете филетата по 6-7 мин. от всяка страна, добавете почистения и нарязан на кръгчета праз и задушавайте още 5 мин., залейте с портокаловия сок и коняка и като сместа кипне, варете на тих огън 15 мин.

Накълцайте ореховите ядки, сипете ги в друг тиган, добавете сметаната, смесена с разбърканото в 2 с.л. вода нишесте, и гответе на тих огън, като бъркате, докато сосът се сгъсти.

Разпределете филетата по чиниите, полейте ги със соса, поръсете със ситно нарязания босилек и поднесете със сварен ориз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар