Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена супа»Супа от кресон и картофи

Супа от кресон и картофи

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Супа от кресон и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 225 г
  • бульон - 570 мл пилешки бульон
  • кресон - 2 връзки / може и магданоз
  • лук - 1 глава
  • масло - 30 г
  • прясно мляко - 290 мл
  • индийско орехче - 1 щипка
  • лук - 1 стрък пресен лук
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете в него нарязания на ситно кромид лук. Когато лукът омекне добавете картофите нарязани на кубчета и бульонът. Изчакайте да кипне, намалете и варете 10 минути.

Добавете кресона, нарязан на ситно и варете съвсем за кратко - 30 секунди.

Претрийте супата през гевгир. Добавете мляко докато получите предпочитаната от вас плътност и гъстота. Разбъркайте добре и добавете от подправките на вкус.

Подгрейте отново, но внимавайте да не заври. Поръсете със ситно нарязан пресен лук и поднесете с печени филийки.

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: