Заешки бутчета в сос

01/07/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо44
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сгорещете 3 с.л. зехтин, изпържете до зачервяване от всички страни измитите, подсушени и натрити със сол и черен пипер заешки бутчета, след което ги извадете и ги сложете на топло.

Налейте останалия зехтин, запържете в него бадемите и ситно нарязаните лук и чесън, прибавете доматеното пюре, разбъркайте и гответе 3-4 мин.

Залейте с виното и след като кипне, налейте горещия бульон.

След като всичко заври, добавете предварително изпечените, обелени, почистени от дръжките и семената и нарязани на парченца чушки, накълцаното люто чушле и ригана.

След 2-3 мин. свалете сместа от огъня, пресипете я в тава, добавете бутчетата, покрийте с алуминиево фолио и печете ястието 80-85 мин. в средата на загрята на 180 градуса фурна.

Преди да поднесете готовия печен заек, леко го поръсете с черен пипер и сол.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар