Яйца на очи по хайдушки

10/07/2019
"И преди да сте седнали на масата, тичайте за още хляб, защото ще искате да отопите и последната капка сосче на тази гозба "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 002
  • Преглеждания за месеца8233
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • домати - 600 г
  • яйца - 10 бр.
  • масло - 50 мл растително
  • масло - 50 г прясно
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите домати се нарязват на кръгчета с дебелина до 1 см, подреждат се в тавичка (или тиган) със сгорещеното растително масло, поръсват се с дребно нарязания магданоз, посоляват се и леко се запържват.

Отгоре се чукват яйцата и се поръсват със сол. Оставят се на огъня, докато яйцата се втвърдят.

Заливат се със запърженото прясно масло, оцветено с червен пипер, и се поднасят като топло предястие. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Зорница Михова
Бързо, лесно и много вкусно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв