Печени пикантни камби

21/08/2019
"Какво е животът без нотка свежест и малко печени пикантни камби "
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 549
  • Преглеждания за месеца10358
  • Преглеждания за седмицата261
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • камби - 3 кг
  • чесън - 2 - 3 скилидки на камба
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • целина - 10 - 15 листа
  • олио - 1 ч.л. на камба
  • оцет - 1 ч.л. на камба
  • захар - 1 ч.л. на камба
  • сол - ½ ч.л. на камба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете големи камби, които не са гладки, изчистете ги внимателно от семето и във всяка сложете ½ ч.л. сол, 1 ч.л. олио, 1 ч.л. оцет и 1 ч.л. захар.

Внимателно ги наредете в тавичка и печете във фурната, докато си променят цвета, след това ги извадете и докато са още горещи, във всяка камбичка сложете 2-3 скилидки чесън, ситно нарязана целина и няколко кръгчета моркови.

Наредете ги една върху друга в буркани от 310 мл, като внимавате да не се изсипе соса от вътрешността им, като притискате плътно с дървено чукало от хаванче при слагането на всяка камба.

Когато буркана се напълни, поставете най-отгоре едно хапче аспирин, затворете го, докато камбите са още горещи, и го обърнете с капачката надолу. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар