Начин на приготвяне
Почистваме измиваме морковите и главите целина и ги нарязваме на кубчета. Камбите почистваме от дръжките и семето, като внимаваме да не ги разкъсаме. Наръсваме вътрешността им със сол и захар и ги оставяме да престоят 6 – 7 часа.
От отделения сок, оцета, олиото и подправките приготвяме марината за чушки, която оставяме да заври. С нея попарваме чушките, морковите и целината за 5 – 6 минути.
Изваждаме зеленчуците от маринатата и ги оставяме да изстинат. Към морковите и целината прибавяме и нарязаните листа целина. С тази смес напълваме камбите, като добавяме и измити зърна грозде.
Подреждаме нашите пълнени камби в подходящ съд с отворите нагоре, а между тях слагаме парченца хрян. Заливаме с изстиналата марината туршията, покриваме с тензух и оставяме на хладно място.