Червена леща с картофи и лук в гювече

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
3
1407
30/06/2019
"Перфектното предложение за всички, които искат да хапнат нещо вкусно и вегетарианско "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • леща - 1 к.ч. червена белена
  • картофи - 1 бр.
  • лук - 1 бр. кромид
  • къри - подправка
  • кимион - млян
  • сол - хималайска
  • черен пипер - млян
  • червен пипер - 1 к.л. сладък
  • чубрица - сушена стрита
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л. или друга растителна мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме гювече или малка стъклена огнеупорна тенджерка за фурна с капак.

Лещата (1 к.ч.) измиваме добре с няколко води. Картофа (1 бр.) белим, измиваме и нарязваме на малки кубчета. Лука (1 бр. кромид) почистваме от люспите и също нарязваме.

Слагаме лещата, картофа и лука в гювечето или тенджерката. Ръсваме кимион, къри, сол, черен пипер, чубрица на вкус и червен сладък пипер (1 к.л.).

Наливаме олио (2 с.л. или друга растителна мазнина) и разбъркваме хубаво с лъжица.

Наливаме топла вода, да се покрият хубаво продуктите, слагаме капака на гювечето и го поставяме в студена фурна в тавичка.

Включваме на 200 градуса и печем до готовност - приблизително 45 минути.

Малко преди да извадим от фурната (3-5 минути), прибавяме разтворено в 2 супени лъжици топла вода доматеното пюре (1 с.л.) и допичаме без капак.

Сервираме ястието топло или охладено с гарнитура от пресни домати.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар