ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Рулца»Рулца от лозови листа и свинско

Рулца от лозови листа и свинско

27/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене90 мин.
Общо140 мин.
Порции8
"Може да гледате на тези рулца като на следваща стъпка в еволюцията на сармите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете месото, нарежете го на порции, като всяко парче начукайте с дървен чук, докато стане тънко като лист хартия, наръсете ги със сол, черен пипер и къри и ги оставете настрана.

В тенджера задушете, а не пържете каймата (задължително телешка) заедно ситно нарязаните лук, магданоз и джоджен, ронената чубрица (не ситна балканска), кимиона, олио и сол.

Във всяко парче месо поставете от тази плънка, навийте ги на рулца, като двата им края, за да не се разтварят, боцнете с клечки за зъби и ги завийте в лозови листа.

Рулцата наредете в намазана с масло тавичка и ги печете в предварително загрята умерена фурна, като ги обърнете няколко пъти, а малко преди да ги извадите, ги полейте с виното и ги покрийте с алуминиево фолио или капак.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: