Начин на приготвяне
Обезкостете месото, нарежете го на порции, като всяко парче начукайте с дървен чук, докато стане тънко като лист хартия, наръсете ги със сол, черен пипер и къри и ги оставете настрана.
В тенджера задушете, а не пържете каймата (задължително телешка) заедно ситно нарязаните лук, магданоз и джоджен, ронената чубрица (не ситна балканска), кимиона, олио и сол.
Във всяко парче месо поставете от тази плънка, навийте ги на рулца, като двата им края, за да не се разтварят, боцнете с клечки за зъби и ги завийте в лозови листа.
Рулцата наредете в намазана с масло тавичка и ги печете в предварително загрята умерена фурна, като ги обърнете няколко пъти, а малко преди да ги извадите, ги полейте с виното и ги покрийте с алуминиево фолио или капак.