Булгур с тиквички

28/06/2019
Илияна Димова
отИлияна ДимоваНовак1221004
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо165
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме булгура (1 к.ч.ситен) с няколко води и отцеждаме. Почистваме, белим и нарязваме тиквичките (1 - 2 бр.), доматите (2 бр.) и лука (1 бр.). В тенджерка наливаме вода (3 к.ч.) и олио (1/2 к.ч.).

Слагаме нарязаните зеленчуци в тенджерката. Ръсваме кимион и черен пипер на вкус. Варим зеленчуците, докато изври течността. Като останат на мазнина, ги запържваме 1-2 минути, като разбъркваме, да не залепнат за тенджерата.

Ръсваме червен пипер (1 к.л.) и нарязани, пресни босилек и магданоз. Слагаме и щипка захар и сол на вкус. Прибавяме измития булгур.

Наливаме топла вода (6 к.ч.) и варим манджата до сваряване на зеленчуците, омекване на булгура и за предпочитаната гъстота. При необходимост може да доливаме още топла вода по време на готвене.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар