Запеканка с тилапия

28/06/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете леко тилапията, напръскайте я с лимоновия сок, намажете я с тънък слой от мед и горчица, поръсете я с черен пипер и я оставете да се маринова 20 мин.

Застелете форма за печене с алуминиево фолио, като издигнете бордове, намажете го със зехтин и наредете нарязаните на кръгчета или резени със средна дебелина домати.

Засипете ги със ситно накълцаните магданоз и копър, леко посолете, сложете отгоре тилапията, покрийте я с нарязания на пръстени лук и наръсете с настъргания кашкавал.

Размийте доматеното пюре с вода на кашичка и го смесете със сметаната, горчицата и капки мед, докато получите приятен на вкус сос.

Посолете го, залейте с него ястието и го печете 30-40 мин. в загрята до 190 градуса фурна, докато тилапията се зачерви. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар