Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки стекове с ароматен гъбен сос

Телешки стекове с ароматен гъбен сос

Телешки стекове с ароматен гъбен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 4 стека по 220 г бонфиле
  • гъби - 500 г печурки
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 3 с.л. пресен
  • горчица - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • масло - 2 с.л. краве
  • мащерка - ½ ч.л. суха
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте стековете с черен пипер и сол, намажете ги с горчицата и ги изпържете от двете страни до зачервяване в 2 с.л. сгорещен зехтин.

Свалете тигана от огъня, поръсете стековете с мащерка и ги сложете за 30-40 мин. в предварително загрята на 100 градуса фурна.

В друг тиган загрейте останалия зехтин заедно с маслото, сипете почистените гъби, като по-едрите разполовете, нарязания на кръгчета с дебелина 1 см обелен праз и накълцания чесън.

Поръсете с черен пипер и сол и ги запържете за 10 мин. при непрекъснато бъркане.

Поднесете стековете, поръсени със ситно нарязания магданоз, и гарнирани с гъбен сос.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: