Пълнено руло от пилешка кайма с яйца и кашкавал

27/06/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо157
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 600 г гърди
  • лук - 2 малки глави, кромид
  • магданоз - ½ връзка
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 8 с.л.
  • кашкавал - 70 г твърд, за плънка
  • олио - за пържене
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 150 г за поръсване, настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете пилешките гърди, отстранете кожата им, смелете ги и ги подправете със сол и черен пипер на вкус.

Смесете сварените и наситнени яйца със ситно нарязания и изпържен до златисто лук, добавете настъргания на ситно ренде кашкавал и накълцания магданоз и подправете на вкус със сол и черен пипер.

Разделете каймата и плънката на 4 еднакви части.

Постелете върху масата полиетиленов лист, разстелете върху него ¼ от смляното месо на кора с размери 10x15 см, поръсете я равномерно отгоре с ¼ от плънката и като повдигнете единия край на листа, завийте каймата с плънката на солено руло.

По същия начин оформете още 3 рула.

Изпържете всички рула до златиста коричка, сложете ги в тавичка, намажете ги със сметана. Поръсете с кашкавал и ги изпечете в загрята до 170 градуса фурна.

Готовите рула нарежете на пръстени по 2 см.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар