Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Рулца»Пълнено руло от пилешка кайма с яйца и кашкавал

Пълнено руло от пилешка кайма с яйца и кашкавал

Пълнено руло от пилешка кайма с яйца и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешко месо - 600 г гърди
  • лук - 2 малки глави, кромид
  • магданоз - ½ връзка
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 8 с.л.
  • кашкавал - 70 г твърд, за плънка
  • олио - за пържене
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 150 г за поръсване, настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете пилешките гърди, отстранете кожата им, смелете ги и ги подправете със сол и черен пипер на вкус.

Смесете сварените и наситнени яйца със ситно нарязания и изпържен до златисто лук, добавете настъргания на ситно ренде кашкавал и накълцания магданоз и подправете на вкус със сол и черен пипер.

Разделете каймата и плънката на 4 еднакви части.

Постелете върху масата полиетиленов лист, разстелете върху него ¼ от смляното месо на кора с размери 10x15 см, поръсете я равномерно отгоре с ¼ от плънката и като повдигнете единия край на листа, завийте каймата с плънката на солено руло.

По същия начин оформете още 3 рула.

Изпържете всички рула до златиста коричка, сложете ги в тавичка, намажете ги със сметана. Поръсете с кашкавал и ги изпечете в загрята до 170 градуса фурна.

Готовите рула нарежете на пръстени по 2 см.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: