Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шницели»Кордон бльо с шунка и гъби

Кордон бльо с шунка и гъби

Кордон бльо с шунка и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Един по-богат и апетитен вариант на френската класика вече и във вашата кухня"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 4 филета пилешки гърди
  • шунка - 4 тънки резени
  • гъби - 300 г пачи крак
  • лук - 1 глава, кромид
  • магданоз - 1 с.л. пресен
  • яйца - 1 бр.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • галета - 6 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варете гъбите в подсолена вода 10 мин, после ги отцедете и ги смелете в блендер или месомелачка.

В тиган сгорещете 2 с.л. олио и пържете настъргания лук 3 мин., сипете гъбите и пържете още 5 мин.

Добавете кетчупа, наситнения магданоз, сол и черен пипер на вкус, задушавайте 5 мин. и оставете получената плънка да изстине, след което я поръсете с 1 с.л. брашно и я разбъркайте.

Филетата посолете и всяко разрежете с нож през средата, без да стигате до края.

Поставете филетата върху кухненска дъска с разрязаната част нагоре и напълнете всяко с резен шунка и част от плънката, после захлупете едната половина върху другата и ги скрепете с клечки за зъби.

Оваляйте филетата в разбитото яйце, после в останалото брашно, пак в яйцето и накрая в галетата и ги изпържете в останалото олио по 7 мин. от всяка страна.

Похлупете тигана и гответе ястието кордон блю на тих огън още 7 мин.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: