Кордон бльо от телешко

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k637
Кордон бльо от телешко1 / 2
13/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 4 пържоли (по 80 г)
  • червен пипер
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • шунка - 4 слайса, варена
  • кашкавал - 4 слайса
  • сол
  • черен пипер
  • галета - 100 г
  • магданоз - за украса
  • лимон - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава се и се разточва с точилка. От двете страни се посипва с черен и червен пипер.

Върху всяка от приготвените телешки пържоли се слага по парче шунка и кашкавал, сгъва се на две и краищата се скрепват с клечка за зъби.

Яйцето се разбива с две супени лъжици хладка вода. Месото се посолява и се овалва в брашно, после се топва в яйцето и се овалва и в галетата. Панировката плътно се притиска към него.

Шницелът се запържва в сгорещеното масло от двете страни по 5 минути. Кордон бльо от телешко се сервира с лимона и магданоза.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: