Кордон бльо с шунка и гъби

28/06/2019
"Един по-богат и апетитен вариант на френската класика вече и във вашата кухня "
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо232
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 филета пилешки гърди
  • шунка - 4 тънки резени
  • гъби - 300 г пачи крак
  • лук - 1 глава, кромид
  • магданоз - 1 с.л. пресен
  • яйца - 1 бр.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • галета - 6 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варете гъбите в подсолена вода 10 мин, после ги отцедете и ги смелете в блендер или месомелачка.

В тиган сгорещете 2 с.л. олио и пържете настъргания лук 3 мин., сипете гъбите и пържете още 5 мин.

Добавете кетчупа, наситнения магданоз, сол и черен пипер на вкус, задушавайте 5 мин. и оставете получената плънка да изстине, след което я поръсете с 1 с.л. брашно и я разбъркайте.

Филетата посолете и всяко разрежете с нож през средата, без да стигате до края.

Поставете филетата върху кухненска дъска с разрязаната част нагоре и напълнете всяко с резен шунка и част от плънката, после захлупете едната половина върху другата и ги скрепете с клечки за зъби.

Оваляйте филетата в разбитото яйце, после в останалото брашно, пак в яйцето и накрая в галетата и ги изпържете в останалото олио по 7 мин. от всяка страна.

Похлупете тигана и гответе ястието кордон блю на тих огън още 7 мин.

Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
11.99 лв.
Виж ››

Дребните удобства са тези, които превръщат ежедневното готвене в истинско удоволствие, затова не пропускайте да се сдобиете с този практичен комплект кухненска ножица с дъска

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар