Яхния с кюфтета по чирпански

АнабелАнабелКопирайтър340344
26/06/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо728
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едната глава лук се нарязва на ситно и се омесва с каймата. Прибавят се смлян черен пипер, чубрица и кимион.

Каймата се омесва с подправките и от нея се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно. Всяка топчица от кайма се пуска във вряща вода. След като изплува на повърхността се изважда в чиния.

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета, които се поставят в тенджера. Към тях се прибавят нарязаната на дребно втора глава лук и нарязаните морков, чушка и нарязани на ситно домати.

Картофите се поръсват с малко брашно, червен пипер и сол. В тенджерата се налива малко олио и вода, колкото да покрие картофите.

Яхнията се готви на умерена температура, а когато картофите са почти уврели се прибавят и кюфтенцата. Ястието се готви още малко, а след като е готово, се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар