Спаначена лазаня

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
158
25/06/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо691
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • спанак - 450 г
  • кори за лазаня - 1 пакет
  • кашкавал - 250 г
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • пармезан - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спаканакът се бланшира, а ако се използва замразен – се размазява. След това се нарязва на ситно и се разбърква със сметаната и пармезана.

В тавичка се намазва слой от сместа и се покрива с кори за лазаня. Това се повтаря, докато свърши сместа.

Най-горният пласт трябва да е кори за лазаня, като тя се поръсва с настъргания кашкавал.

Лазанята се пече на 225 градуса.

Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар