ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Дипломат с желатин

Крем Дипломат с желатин

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Крем Дипломат с желатин
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
23/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"И дипломатически имунитет няма да спаси от изяждане този ефектен Крем Дипломат с желатин"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В две купи се разделят белтъците и жълтъците на яйцата.

Жълтъците се разбиват с едната чаша захар, прибавя се прясното мляко брашното и ванилията. Сместа се разбърква и слага на котлона. Кремът се вари на умерена температура и се разбърква често, за да не загори и стане на бучки. Щом се сгъсти се дръпва от котлона.

Желатинът се накисва с малко вода и след като набъбне се втечнява на водна баня. Втечненият желатин се добавя към крема.

Белтъците се разбиват на сняг заедно с втората чаша захар. Като станат на пухкава твърда пяна се изсипват при сварения крем, като внимателно се разбъркват, за да не изгубят пухкавоста си.

От сместа се заделя около 1/3 и в нея се прибавя какаото. Размесва се докато какато се поеме изцяло.

В подходящ съд се изсипват двата цвята крем, като се редуват. Ако искате повече шарки, кремът може да се разбърка два-три пъти с лъжица, като се загребва от дъното с въртеливи движения.

Десертът се поставя в хладилник и се оставя поне за една нощ да се стегне, след което е готов за консумация.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: