Патладжанена мусака

24/06/2019
"Вълшебен аромат се носи от кухнята, а ние нямаме търпение да опитаме това невероятно ястие "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо698
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сгорещете 3 с.л. олио, запържете в него ситно нарязаните лук и чесън, прибавете каймата и запържете и нея, докато стане пръхкава.

Налейте виното, добавете доматеното пюре, поръсете със сол, черен пипер и мащерка и задушавайте сместа около 25 мин.

Посолете нарязаните на кръгчета патладжани, оставете ги, докато се отцедят от горчивия сок, след което ги подсушете и ги изпържете в останалото олио.

В намаслена тавичка наредете пласт патладжани, отгоре – ред кайма, след това – нарязани на кръгчета домати и наръсете с половината от настъргания кашкавал.

Останалите патладжани, домати и кайма наредете отгоре произволно, посипете с останалия настърган кашкавал и печете мусаката 40 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар