Пилешки бутчета с ориз и маслини

21/06/2019
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4-5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо307
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 750 г без кожата
  • ориз - 200 г, дългозърнест
  • чушки - 1 бр. зелени
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - 2 с.л. пресен
  • маслини - 60 г
  • масло - 20 г, краве
  • олио - 1 с.л.
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
  • червен пипер - на вкус
  • риган - 1 щипка, сух
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите, запържете ги в маслото, сипете наситнените лук и чесън и разбърквайте 1-2 мин.

Пуснете при тях нарязаната на кубчета чушка и пържете всичко около 5 мин.

В тенджера с дебело дъно загрейте олиото и изпържете натритите с червен пипер пилешки бутчета по 3-4 мин. от всяка страна, след което ги извадете.

В същата мазнина сипете измития ориз, добавете зеленчуците и пържете всичко заедно, като разбърквате, около 1 мин.

Залейте с 450 мл вода, прибавете настърганата лимонова кора, ригана и бутчетата и щом ястието заври, намалете огъня, сложете капака и варете 20 мин.

Свалете тенджерата от котлона и я оставете захлупена още 5 мин.

Разсипете ястието по чиниите, като поръсвате отгоре със ситно нарязаните маслини и копър.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар