Ризото с кладница

21/06/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо421
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се накисват в студена вода, за да омекнат.

Почистените лук и чушки се нарязват на кубчета и запържват в силно сгорещено олио, докато омекнат.

Добавят се оризът и отцедените и нарязани на едри парчета гъби. Залива се с 1 ч.ч вода и се оставя да заври.

Ризотото се бърка почти непрекъснато, за да не прегаря оризът. Щом по-голямата част от водата изври, се сипва зеленчуковият бульон. Бъркането продължава до пълното сваряване на ориза. Ако е необходимо се добавя още вода.

Готовото ризото се поднася след като се поръси с настърган пармезан и ситно нарязана мащерка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар