Задушено овнешко със зеленчуци

28/08/2019
Приготвяне50 мин.
Готвене70 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо87
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте овнешкото, подсушете го, нарежете го на по-едри кубчета, подправете ги с черен пипер и сол, оваляйте ги в брашното, размесено с розмарина, и ги оставете да отлежат.

В голям тиган сгорещете половината олио и изпържете в него овнешките кубчета за около 5-6 мин., докато покафенеят от всички страни, след което ги извадете и ги дръжте на топло.

Загрейте останалото олио в друг дълбок тиган и изпържете в него полукръгчета лук, колелцата моркови, кубчетата патладжан, отцедени от горчивия сок, и парчетата картофи за 10 мин., добавете месото, доматеното пюре и налейте бульона.

След като ястието кипне, го похлупете и го задушавайте 30 мин. на тих огън, като 10 мин. преди финала, махнете капака, сипете измития и нарязан спанак и след няколко минути свалете тигана от огъня.

Поднесете ястието с кисело мляко и препечени филийки хляб.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар