Пълнено пиле с пушени кренвирши

20/06/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене90 мин.
Общо125 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо135
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 средно голямо (1, 4 - 1, 5 кг)
  • кренвирши - 100 г пушени
  • магданоз - 1/3 връзка
  • яйца - 1 бр. твърдо сварено + 1 бр. сурово
  • хляб - 200 г без кората
  • майонеза - 20 г
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете хляба на кубчета, изпечете ги без мазнина на тефлонов тиган, разбъркайте ги със ситно нарязаните кренвирши и кубчетата сварено яйце, добавете разбитото сурово яйце и разбъркайте.

Поръсете плънката с черен пипер и сол, размесете я отново, напълнете с нея измитото, подсушено и посолено отвън и отвътре пиле и го зашийте.

Сложете в намазана с олиото тавичка напълненото пиле, намажете го с майонезата и го мушнете да се пече 70 мин. в загрята на 200 градуса фурна, като от време на време го поливате с отделилия се сос.

Извадете готовото пълнено пиле, оставете го да изстине, оформете го на порции и го поднесете, поръсено с нарязания магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар