Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Фрикасе»Пиле фрикасе с гъби и чушки

Пиле фрикасе с гъби и чушки

Пиле фрикасе с гъби и чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешко месо - 600 г гърди
  • гъби - 200 г печурки
  • чушки - 1 голяма, червени
  • магданоз - 5 - 6 клончета
  • лимони - 1 бр. сока
  • пилешки бульон - 150 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • сметана - 100 г заквасена
  • масло - 1/3 пакетче, краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загрейте маслото и изпържете в него измитото, подсушено и нарязано на тънки ивички месо и почистените, измити и разрязани на четвъртинки гъби за 5-6 мин.

Разбъркайте брашното в бульона, сипете го в тигана заедно със ситно нарязаната чушка, прибавете сметаната и задушавайте 5-6 мин. при непрекъснато бъркане.

Овкусете пилешкото фрикасе със сол и черен пипер, поръсете го с прясно изцедения лимонов сок и го сервирайте, украсено с клончетата магданоз.

Вкусно фрикасе, които си отива много с топла пълнозърнеста питка.

Опитайте да приготвите и вие рецептата Пиле фрикасе с гъби и чушки.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: