Домашно тесто за прясна паста

23/06/2019
"Не знаете какво е наистина вкусна паста, докато не приготвите домашна такава - ето ви рецептата, после ще говорим "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо154
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г тип 00
  • яйца - 5 бр.
  • сол - 1 щипка
  • вода - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете еластично тесто от брашното, яйцата, солта и вода, колкото поеме, оставете го да почине 40-50 мин, след това разточете тънка кора, която нарежете с машина на спагети.

Не сушете прясната паста, варете я директно в кипяща вода с лъжица морска сол вътре в продължение на 3-4 мин, за да стане „ал денте“ и я поднесете със сос по ваш вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар