Свинско бонфиле с портокалов сос

19/12/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо307
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г бонфиле
  • зелени маслини - 100 г, пълнени с чушки
  • бадеми - 40 г, смлени
  • лук - 1 глава, кромид
  • портокалов сок - 150 мл, прясно изцеден
  • телешки бульон - 150 мл
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте подготвеното свинско бонфиле, подсушете го, нарежете го на шайби с дебелина 2 см и ги изпържете в горещото олио от двете страни, докато леко се зачервят.

Добавете ситно нарязания лук, пържете го 1-2 мин., поръсете със смлените бадеми, сипете разполовените маслини, налейте портокаловия сок и бульона, похлупете съда и след като ястието кипне, го варете 6-7 мин.

Подправете с черен пипер и сол и поднесете филето със соса от готвенето.

Поднесете готовото свинско задушено с подходяща гарнитура.

Свинско бонфиле с портокалов сос - нещо вкусно и различно.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар