Свинско бонфиле с портокалов сос

19/06/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо51
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г бонфиле
  • зелени маслини - 100 г, пълнени с чушки
  • бадеми - 40 г, смлени
  • лук - 1 глава, кромид
  • портокалов сок - 150 мл, прясно изцеден
  • телешки бульон - 150 мл
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте подготвеното свинско бонфиле, подсушете го, нарежете го на шайби с дебелина 2 см и ги изпържете в горещото олио от двете страни, докато леко се зачервят.

Добавете ситно нарязания лук, пържете го 1-2 мин., поръсете със смлените бадеми, сипете разполовените маслини, налейте портокаловия сок и бульона, похлупете съда и след като ястието кипне, го варете 6-7 мин.

Подправете с черен пипер и сол и поднесете филето със соса от готвенето.

Поднесете готовото свинско задушено с подходяща гарнитура.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар