Телешки чомлек кебап с пресни картофи

04/09/2019
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене300 мин.
  • Общо325 мин.
  • Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо24
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - около 3 кг джолан
  • картофи - 1 кг пресни
  • люти чушки - 2 - 3 бр.
  • лук - 500 г, кромид
  • чесън - 1 глава стар или 2 - 3 глави пресен
  • червено вино - 4 ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • дафинови листа - 1 - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 12 - 15 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оберете месото от джолана, накиснете го в студена вода за 1 час, след което го нарежете на порции и го смесете с остърганите и надробени на парчета картофи, нарязания на полукръгчета лук, наситнените чушки и обелените скилидки чесън.

Изсипете сместа в пръстено гърне или глинен гювеч, прибавете дафиновите листа, зърната черен пипер, червения пипер и солта, налейте олиото и виното, захлупете съда и го сложете в предварително загрята на 100 градуса фурна, да къкри 4-5 часа.

Поднесете готовия Телешки чомлек кебап с пресни картофи, докато е още топъл.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар