Сос Англез

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Сос Англез1 / 2
13/11/2007
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
"Най-добрият избор за варени и задушени меса винаги е бил и си остава сос Англез"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 300 мл.
  • масло - 50 гр.
  • брашно - 50 гр.
  • бульон - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се бешамел от маслото, брашното и млякото. Разрежда се с бульона. Към соса се добавят четирите белтъка, сварени и нарязани на ситно и четирите жълтъка на ситно пюре. Разбърква се добре.

Поднася се към варени птици и варени меса.

Рейтинг

4
50
45
30
20
10
Дай твоята оценка: