Задушен заек в сметанов сос на фурна

18/06/2019
"Смело можем да кажем, че този задушен заек в сметанов сос плува буквално в свои води "
Приготвяне35 мин.
Готвене80 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо688
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • заек - ½ бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сметана - 1 ч.ч.
  • оцет - 2 - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л. краве
  • дафинови листа - 1 бр.
  • копър - 1 ч.л. семе
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Задушен Заек

Начин на приготвяне

Измийте заека, накиснете го в студена вода, в която сте добавили оцета, след това го нарежете на порции, изпържете го в мазнината, която сте отделили от него, и го прехвърлете в йенска тенджера.

Задушете в маслото нарязания на тънки сламки морков и счукания чесън, изсипете ги върху заека и подправете с дафиновия лист, копъровото семе, солта и черния пипер.

Смесете сметаната с малко гореща вода, налейте я в тенджерата по стената ѝ, кипнете ястието на котлона, после го сложете във фурната.

Като първите 15 мин. го гответе без капак, като поливате месото със сметанов сос, после похлупете съда, задушавайте гозбата още 30-35 мин. и я поднесете гореща.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар