Задушен заек в сметанов сос на фурна

18/06/2019
"Смело можем да кажем, че този задушен заек в сметанов сос плува буквално в свои води "
Приготвяне35 мин.
Готвене80 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заек - ½ бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сметана - 1 ч.ч.
  • оцет - 2 - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л. краве
  • дафинови листа - 1 бр.
  • копър - 1 ч.л. семе
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте заека, накиснете го в студена вода, в която сте добавили оцета, след това го нарежете на порции, изпържете го в мазнината, която сте отделили от него, и го прехвърлете в йенска тенджера.

Задушете в маслото нарязания на тънки сламки морков и счукания чесън, изсипете ги върху заека и подправете с дафиновия лист, копъровото семе, солта и черния пипер.

Смесете сметаната с малко гореща вода, налейте я в тенджерата по стената ѝ, кипнете ястието на котлона, после го сложете във фурната.

Като първите 15 мин. го гответе без капак, като поливате месото със сметанов сос, после похлупете съда, задушавайте гозбата още 30-35 мин. и я поднесете гореща.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар