Пица с риба тон и сметана

10/09/2019
"Кой каза, че риба тон се слага само в салати - е, да знаете, че на пицата също много й отива "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете гладко тесто от пресятото брашно, разтопения маргарин, сметаната, бакпулвера и солта, оформете го на топка, увийте го в домакинско фолио и го сложете в хладилника за 45 мин., след което върху набрашнена повърхност разточете тестото на кора малко по-голяма от тавата, в която ще печете ястието.

Намажете тавата с мазнина, сложете кората в нея, оформете борд по стените ѝ, надупчете тестото с вилица на 10-12 места и разпределете отгоре размачканата риба тон, смесена със ситно нарязания зелен лук.

Разбийте яйцата, разбъркайте ги с брашното и сметаната, сипете заливката върху плънката, подравнете я, поръсете я със ситно нарязания копър, сложете тавата по средата на загрята на 180 градуса фурна и печете ястието 45 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар