Печено пиле с картофи и моркови

20/09/2019
"Прекрасна вечеря си имаме тук, не само заради печеното пиле... добре де, точно заради него "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо379
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо - около 800 г
  • картофи - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • червен лук - 3 глави, кромид
  • масло - 80 г краве
  • розмарин - 3 клонки
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намаслена тава сипете почистените, измити и нарязани на по-едри парчета картофи, моркови, целина и лук.

Посолете ги и наредете върху тях натритите с черен пипер, сол и червен пипер парчета пиле, сложете 2 клонки розмарин и печете 35 мин. в предварително загрята до 200 градуса фурна, след което извадете клонките розмарин.

Откъснете игличките от останалата клонка розмарин, нарежете ги, разбъркайте ги с маслото, черен пипер и сол, разпределете ароматната смес върху печеното пиле и го върнете да се допече още 10-12 мин.

Алуминиева тава с незалепващо покритие 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиева тава с незалепващо покритие 35 см
13.85 лв.
Виж ››

С алуминиевата тава с незалепващо покритие и готвенето, и чистенето са детска игра. Изключително удобна за готвене, с приятен червен цвят и практични размери. Алуминиевата тава може да реши всички проблеми в кухнята.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар