Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Пъстра люта зеленчукова супа

Пъстра люта зеленчукова супа

Пъстра люта зеленчукова супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • зеле - 500 г бяло
  • карфиол - 300 г
  • целина - 1 голям корен
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 3 средни
  • чушки - 2 бр. сушени люти
  • лук - 1 глава, кромид
  • лук - 2 стръка, пресен кромид
  • зелен чесън - 1 - 2 стръка или 1 скилидка стар
  • кориандър - 1 с.л. накълцан или 1 ч.л. сух
  • магданоз - ½ връзка
  • доматен сок - 200 мл
  • зеленчуков бульон - 2 кубчета
  • зехтин - ½ ч.ч.
  • вода - 1, 5 л
  • копър - 1 с.л. смляно семе
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата стар лук и бялата част на пресния кромид нарежете на тънки колелца, запържете ги леко в зехтина, добавете копъровото семе и наситнения пресен чесън без перата, след 30 секунди сипете нарязаните на кубчета моркови и целина, а след тях настърганото на едро ренде зеле, налейте водата и варете 10 мин.

Налейте доматения сок, пуснете накъсания на розички карфиол, едро нарязаните домати, накълцания кориандър, стритите кубчета бульон, дафиновите листа и натрошените люти чушки, подправете на вкус с черен пипер и сол и варете супата, докато зеленчуците омекнат.

Преди да поднесете готовата зеленчукова супа, я поръсете със ситно нарязания магданоз и пера зелен лук (кромид и чесън).

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: