Телешки шницели в пикантен сметанов сос

03/07/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо78
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешки шницели - 8 малки по 100 г
  • лимони - ½ бр. кора
  • каперси - 50 г от консерва
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • телешки бульон - 300 мл от кубче
  • бяло вино - 200 мл, сухо
  • коняк - 1 ч.л.
  • сметана - 130 мл
  • масло - 40 г краве
  • розмарин - 2 клонки
  • индийско орехче - 1 щипка, настъргано
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко измитите и подсушени шницели, поръсете ги с индийското орехче, лютия червен пипер и черен пипер на вкус и ги изпържете в горещото масло по 3 мин. от всяка страна, след което ги извадете от тигана, посолете ги и ги завийте във фолио.

В същата мазнина изпържете ситно нарязаните лук и чесън, сипете виното и бульона и след като сместа кипне, добавете наситнената лимонова кора и отделените от клонките иглички на розмарина и задушавайте 10 мин. на слаб огън.

Прибавете сметаната, поръсете с черен пипер и сол, сипете коняка, а след 2 мин. – каперсите, върнете шницелите и след 2-3 мин, ги разпределете по два в чиния, залейте ги със соса, гарнирайте ги с варени макарони и зелена салата и ги поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар