Грах яхния с пиле

Йозлям КадироваЙозлям КадироваКопирайтър21933602
12/06/2019
"Пиле с грах - любимата селска яхния на малки и големи в една лесна за следване изпитана рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо658
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посварете пилешките бутчета и прецедете бульона им.

Минете моркова през ренде (по желание може да процедирате така и с доматите), а лука наситнете.

Аз използвах консервиран грах, но ако използвате пресен - бланширайте го за около 5 минути, преди да го сготвите.

След като месото е изстинало, раздробете го.

В подходящ съд загрейте 3 с.л. олио и завържете лука с моркова, постепенно добавяйте доматите, грах и раздробеното месо.

Сипете прецедения бульон и оставете да покъкри.

Най-накрая размийте брашното и червения пипер в малко вода, сипете го на тънка струйка и бъркайте, докато се сгъсти леко яхнията.

Овкусете със сол на вкус и смъкнете от котлона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар