Мешана скара

05/10/2019
"Кой може да каже не на истинската класика Мешана скара "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овнешките котлети се измиват, подсушават се и се натриват със зехтина. Оставят се да престоят. Наденичките се овалват в брашното. Свинските пържоли се мариноват с червеното вино и мащерката.

Лукът се обелва и се срязва на две, доматите се измиват и се нарязват на четири, гъбите се почистват, измиват се и се напръскват с лимонов сок.

Наденичките се поставят на скара и се изпичат до златисто от всяка страна. Овнешкото месо леко се подсушава с мека хартия и също се изпича до златисто на намаслена скара.

По същия начин се приготвят и свинските пържоли.

Накрая върху скарата се слагат лукът, гъбите и доматите и също се изпичат.

Месото и зеленчуците се подреждат върху голям поднос и се сервират.

Отделно в сосиери се поднасят подходящи сосове за скара.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар